Team

Het team van Nijs Roeckens bestaat uit twee vennoten en zeven medewerkers (waarvan twee professional staff nog niet op foto).

Partners

Karel Nijs - Partner 

karel.nijs@nijsroeckens.be

 

Karel is Audit Partner. Hij is master TEW (UFSIA - Antwerpen) en heeft een postgraduaat Accounting and Auditing (KUL) (1994). Tot 2000 werkte hij voor PwC waar hij als auditor ervaring opgedaan heeft in België als in de VS (“Silicon Valley”– Californië). Binnen PwC België is hij tevens werkzaam geweest binnen de Transaction Services groep. Na PwC heeft hij het team van een Venture Capital fonds (‘risicokapitaalfonds’) vervoegd om daar de startende bedrijven financieel te begeleiden. In 2005 werd hij bedrijfsrevisor (en later ook revisor erkend door de FSMA voor beleggingsfondsen) waarna hij vennoot werd in een klein familiaal revisorenkantoor. Hij beschikt over een uitgebreide ervaring in due diligence, audit en consolidatie in verschillende sectoren, en gezien zijn buitenlandse ervaring ook in de IT sector. Vele van de klanten zijn (start-up) IT ondernemingen alsook Venture Capital fondsen. Hij heeft het kantoor in 2012 opgestart.

Guy Roeckens - Partner

guy.roeckens@nijsroeckens.be

Guy is Audit partner. Hij genoot een brede academische vorming. Na afgestudeerd te zijn als licentiaat TEW (UFSIA - Antwerpen) heeft hij een postgraduaat in tax (EHSAL – Fiscale Hogeschool – Brussel) en een Master in Audit (RUG Gent – Vlerick School) behaald. Na te zijn gestart bij een internationale audit firma EY (Ernst & Young) in 1989 is hij in 1996 gestart met een eigen praktijk. Hij is gespecialiseerd in de audit van wettelijke opdrachten in service ondernemingen met een familiaal karakter.

Medewerkers

Simon De Guchtenaere

Simon De Guchtenaere

Simon vervoegde in 2018 het auditteam van Nijs Roeckens Bedrijfsrevisoren. Hij wordt voornamelijk ingezet bij externe audits. Hij behaalde een master Handelswetenschappen en een verbredende master Bedrijfseconomie – Fiscaliteit.

Evi Lemmens

Evi Lemmens

Als office assistant ondersteunt Evi het kantoor op administratief gebied.

Pascale Schmitte

Pascale Schmitte

Pascale is verantwoordelijk voor het office management, de facturering en ondersteunt de boekhouding alsmede HR. Zij zorgt voor de interne organisatie en de administratie van het kantoor en fungeert als belangrijke contactpersoon voor onze zakelijke contacten.)

Michael Van Praet

Michael Van Praet

Michael assisteert in de uitvoering van de commissarismandaten en eenmalige wettelijke opdrachten. Michael behaalde een Master in de Toegepaste Economische Wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen (2013). Tevens beschikt hij over een master-na-master fiscaal recht, die hij heeft behaald aan de Universiteit Antwerpen.

Melanie Janssens

Melanie Janssens

Melanie behaalde haar master in handelswetenschappen in 2017 (KUL – Antwerpen). Daarna deed ze ervaring op in de bankwereld maar merkte dat ze de analytische taken miste. Hierdoor was de keuze voor audit dan ook snel gemaakt. Ze zal voornamelijk ingezet worden bij externe audits.